Min Jul 2009



Min jul kunde ju vart roligare. Jobbade 10-19 på julafton. Jag fattar inte att folk äter så mycket korv på Statoil på självaste julafton. Jag uppskattar att vi sållde runt 60st grillkorvar + några andra sorter mellan 11 och 15 på den dagen. På juldagen hade jag öppningen 7-14, var ganska lugn men fick ändå inte gjort så mycket. Det var mycket krångel. Annandagen öppnade jag också på 7-15 denna dag. Riktigt lugn, kan vara för att folk faktist inte ville vara ute i snöstormen som var. När det slutat snöa var jag ute och skottade lite. Nog fan är det varrierat arbete på Statoil. På kvällen på annandagen så kom Lillan, Moa och Lars hit för julklappsbyte. Tidigare än förra året då det blev på nyårsafton. Jag fick 100kr i födelsedagspresent, och ett par riktigt snygga örhängen i julklapp. Igår var Per och Ulrika här och åt julmiddag, och de fick deras julkorg som vi samlat på oss sen november. Och idag har jag bara latat mig, om man bortser från när jag var ute och broddade Max på frambenen, så han slipper åka skridskor ut imorgon.


kallt

Idag var det jag som fick ta hand om hästarna. Vilket jag har fått göra de flesta måndagar den senaste tiden. Mamma har ju haft öppningarna, och Ulrika börjar på sitt jobb klockan 8. Och då är det ju självklart smidigast att jag tar hand om stallet när jag ändå är hemma.
Så jag har släppt ut hästarna på morgonen, och gav dem lunch när det var tid för det. Och när jag gjorde det så passade jag på att mocka Max bok.
Det är värsta jobbigt nu när man måste ställa fram en hink vatten också. Bara för att ledningarna till vattenkopparna har frusit. Så alla dörrsprinor ut är tätade med hjälp av hästtäcken, och vi har en form at värmelapa stående i stallet för att det ska tina upp lite.




Men nu är jag inne och ska plocka iordning på mitt rum, vilket är väl behövligt.

min dag #2

Idag har jag haft en riktigt lat dag.
När jag vakande så kollade jag på klockan det första jag gjorde, och den stod på 11.59. Inte helt fel, kom på att jag skulle mocka för hästen men det kunde jag göra senare. Så jag tog fram em bok och började läsa. När jag äntligen kunde sluta mig var den nog bara en femtedel av boken kvar, och klockan var 3. Jag var helt enkelt tvungen att gå ut i kylan och fixa för pollen, sagt och gjort. Väl inne i värmen läste jag klart boken och sen började jag med maten till mig och mammi.
Hade i och för säg hoppats att jag skulle göra något lite mer roligare än och sitta hemma med mamma och kolla på Johan Falk, men men dagarna blir inte alltid som man hoppats.
Får se vad som händer imorgon, ny dag nya mjligheter.


Föresten detta är boken jag läste idag, ska börja på nästa nu.

Statoil

Kom hem från jobbet för inte så länge sedan. Vad det är segt att jobba stängning. Men fick ändå träffa några riktigt trevliga kunder ikväll, sen var det några som inte var lika trevliga. Att folk inte kan förstå att vi ska kunna filma nummerplåten, då måste man göra rent den, det finns faktist en lag som säger att man ska ha synlig nummerplåt. Så våra begär är inte så underliga egentligen.

Missade en grje kom jag på när jag satte mig i bilen, jag glömde stätta pumparna på nattdrift. Men det är inte så farligt tror jag, jag är inte den första som glömt det. Får skulla på Securitas vakten Niklas som jag hälften av mina stängningsrutiner så jag vet inte vad som är gjort och inte, hehe.

Men nu ska jag nog sova, får se om det blir något jul på Liseberg imorgon.


Den gröna

Äntligen har jag alla ingredienser för min favorit drink.

ungefär så här ser den ut som klar


Ingredienserna är:

Bacardi Apple


Sourz Apple


Sour Mix


7-up


Citron och Lime


Och MYCKET is

Så fort jag får en kväll ledig så ska jag blanda till denna goa drinken

Kallt

Sitter här hemma i mitt rum och fryser rumpan av mig. Det här så kallade snöovädret gör så att det är kallt i mitt rum. Varför? Jo för att det blåser ganska mycket, från det håll mitt rum ligger i huset, och eftersom vi bor i ett gammalt hus så är det inte helt tätt. Vilket gör att det blåser in i mitt rum. Sen så vet jag inte vart snön är, den har väl blåst bort för mycket har vi inte på marken i alla fall.


Snön i Dingle för två år sen

Senaste tiden

I lördags var jag på Harrys i Stenungsund, och där träffade jag vänner jag inte träffat på väldigt länge. En av de jag pratade mest med var min gamla barndomsvän Petra. Vi blev lite nostalgiska och pratade om den gamla goda tiden då inga beskymmer i världen existerade. Det va kul och få prata med henne. Sen träffa jag en gammal klasskamrat också, men vi hann inte prata så mycket.

I tisdags tog jag baconsprutan. Usch va illa jag mådde innan jag tagit den, men som tur var har jag inte haft några direkta biverkningar. Har bara haft ont i armen nu i två dagar, men det går över.

RSS 2.0