Öppet Hus-veckan

Denna veckan har vart jobbig. Måndag börjar med klasstimma, och sen på eftermiddagen träning inför Öppet Hus. + att jag e sjuk. Tisdag börjar med håltimma, gött som faan, sen klockan 10 var det möte för studentgruppen. Eftermiddagen ledig, den slappaste dagen under hela veckan. Onsdag har man matte och sen idrott, på idrotten så får man en frisbey (stavning?) nästan i ögat. Så nu har man vart lite blå vid det ögat. Eftermiddagen gengenrep, tog på tok för lång tid 1h 20min. Torsdag har man historia hela förmiddagen, eftermiddagen förvånande nog (inte) Öppet Hus-träning. Då gick vi nästan igenom hela probrammet. Idag fredag kunde jag bara äta lite till frukost nästan ingen lunch för jag var så nervös. Vi skulle ju ha uppvisning för skolan idag, på förmiddagen hade vi förberedelser och fixade stallet. På eftermiddagen kom en del av skolans elever och presonal ner för att kolla. Jag var så nervös att jag nästan började gråta, illa som faan mådde jag ett under att jag inte spydde. Men som tur var så gick det bra.
Efter skolan så har det vart skördefest, maten vi fick var god, med discot var det sämsta på dessa tre år jag vart här. Det var en elev på skoloan som började vara Dj, dålig attityd, spela bara samma sorts musik, och bytte låt för sällan. Sen så tog några klasskompiar till Dj:n och då blev det bättre musik men då hade jag redan tappat humöret.
Rektorn

veligt...

Nu kommer ett veligt inslag...
Det har hänt en del sen jag sist skrev. Jag åkte hem i torsdags för att jag inte klarade att vara sjuk i skolan mer. Och mamma hade föreslagit att jag skulle komma hem så kunde jag vila upp mig hela fredagen. Sagt och gjort, skönt som aset att kunna slappa en hel dag.
Patricia blev inte glad när hon var tvungen att ta jouren, men det finns inte mycket jag kunde göra åt saken. Och sen så behövde hon bara ta från kl 18 till kvällsfodringen på torsdagen, och fredag morgonfodring. Det är inte mer än att jag får ta denna veckan. Och sen så när hon kom i torsdags så var allt hö i boxstallet klart, så det var bara spiltstallet och utestallet kvar, och behandlingar. Det borde dom ha blivit klara med till halv 8.
I lördags så jobbade jag 10-19, jag knaprade halstabletter hela dagen så jag inte skulle hosta, eftersom jag valde att stå i kassan, där är jag inte fullt lika velig som jag skulle vart annars.
På kvällen kollade vi på Stjärnor på is, kul och kolla på tycker jag eftersom jag en gång i tiden själv har åkt konståkning. Så det är roligt att se eftersom man vet faktiskt hur svårt det är med balans och allt annat.
Personligen så slutade jag för att dom försökte tvinga mig att tävla, och jag kände mig inte redo. På konståkningsklubben så hade dom ju planerat min framtid... Jag skulle åka par tillsammans med deras mäst lovande kille, som var runt 15 när jag var knappt 10!! Jag kände inte honom, han åkte jätte bra, och han var dessutom lite läskig tyckte jag (vilket jag tyckte alla som var äldre än mig var om dom inte va kompisar med mina plastsyrror).
På söndagen kunde jag sova hur läge jag ville, men sen att jag vakna mellan 10 och 11 är en helt annan sak. Mamma jobbade nämligen till 15, så när hon kom hem så tog hon en cigarett bytte om, och stjutsade mig till tåget i Stora Höga.
När jag kom till Dingle så stack jag ner till Stärken där Amanda och Mon Cherie va. Hjälpte Amanda med henne, sen så stack vi till pizzan och åt, sen så kläcker Amanda ut sig att hon e sugen på godis och då blir jag också det, så vi tar en avstickare till ica. Där hittar jag en cool kruka med en paprikaplanta i som jag bara va tvungen att ha. Godis blev det såklart också.
Idag så har vi haft Öppet Hus träning, jag stod mäst och kollade på, fick min uppgift på löshoppningen. Sen så åkte jag med Amanda när hon mortionerade Monsan. Det har regnat större delen av dagen och hennes vagn är inte hög, och när man kör så skvätter det ganska mycket. så man kunde tydligt se sen vliken sida jag och Amanda hade suttit på, för den vi hade haft mot varandra var ren...
Nu på kvällen fick Erica med mig på innebandy träning, det var kul, och jag har tänkt mig att vara med på tuneringen sen... får se hur det går, vi kommer nog att ha två mixlag, hoppas jag får Erica i samma lag.

Mönstring...

Runt klockan 18 idag så ringde pappa och sa att jag fått ett brev från pliktverket. Han frågade om han fick öppna det, självklart, jag vill ju veta. I det brever stod det att jag ska infinna mig för mönstring 19/11 kl 9.00 på något ställe i Göteborg. =) Vad jag har väntat på detta brevet, hade i och för sig inte skadat om jag fått lite mer tid på mig att träna upp min kropp. Men det får i ställer vara väldigt intensivt ett tag här. Lite kul tycker jag, man mår så mycket bättre om man rör på sig...

Jouren :S

Då har man gått på det helvetsskapet idag då... och sjuk e man också.

Varförär det alltid så att man mår hur bar som hällst när man inte ska ha jouren, men alltid när man ska ha jouren så blir man sjuk? Alltid!! Och inte faan kan man skita i den heller, för då måste man ju göra den sen, ne det e bara å pallra sig till stallet och hoppas att man inte skadar sig eller hästarna.

Och sen så tycker jag det skulle va väldigt korkat av mig att skita i denna jouren, för då skulle Patricia vara tvungen att ta den, och då skulle jag va tvungen att göra nästa vecka.
  Och nu är det ju så att jag och Patricia har ju bytt, från början var det så att Patricia skulle haft denna veckan och jag nästa. Men jag sa det direkt när jag fick höra att jag skulle ha vecka 43, att jag tänker inte ha Öppet Hus veckan detta året också.      Inte en chans, särskillt med tanke på hur man blev behandlad förra året. I och för sig ar det ju Ellen som va en så jävla s***a förra året, och inte Therese,  men jag tänker inte ha den veckan igen. Och det behöver jag aldrig ha, för detta är min sista jour, så jävla gött. Snart har jag gjort mina 5 veckor och 5 helger.

Foto: Ronja Andersson

Bara för att det e bättre å va singel

 3 tjejer träffas, en gift, en förlovad o en singel. De bestämmer sig för att tekniskt pröva hur man bäst förför en man.
De ska alla ta på sig body i svart läder, höga klackskor o ha förföriska ögon. I den utstyrseln sen möta gubben när han kommer hem...
Dan efter möts de igen o berättar om testets resultat.
Singeln: när min dejt öppna dörren skrek han vilt o vi älskade 4ggr på raken direkt på golvet!
Förlovade tjejen: Han blev tokig av lycka, kysste mig överallt o vi älskade 2ggr på rad.
Den gifta: Min gubbe kom hem, slängde sig i soffan tog fjärrkontrollen o sa "hörru batman va blir det till middag?"

Orkar inte

Jag vill bara åka till min fristad. Men nej det kan jag ju inte göra, för jag ska va hemma lite till. Vill inte, orkar inte.
Kunde tagit bussen härifrån, men nej pappa ska köra. Han är en sån tidsoptimist, jag kommer säkert att missa tåget.
JAG ORKAR INTE!! VILL INTE VA HEMMA LÄNGRE, LÅT MIG ÅKA TILL SKOLAN!
Kunde tagit buss 6 kl 16.10 till resecentrum, sen där 100bussen till nils erikssonterminalen kl 17.00, och sen tåget till Dingle 19.15. Det hade vart så underbart om jag fick göra det, men nej det får jag inte.

Nostalgi


Va ute och skulle hämta ved, så jag kan fortsätta att elda i kaminen.  Då fick jag se något underbart, tomatplantorna har överlevt, så jag var ju bara tvungen att testa en. Och den smakade helt underbart, precis som dom brukar göra på sommaren. Mums...
Jag menar hur vanligt är det att man kan plocka tomater direkt från plantan i oktober? I en helt vanlig svensk stad!

Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli 16.00 så jag kan gå här ifrån till bussen och åka till Dingle. Vad jag inte tycker om helgerna alltså, så segt, inget och göra. Förutom att städa, är så less på det. Vill bara till skolan med dess underbara människor.

Funderingar

Mitt första inägg på denna blogg heter funderingar, vilket många antagligen kommer att heta (om jag nu fortsätter att blogga), just därför att jag funderar mycket.

Som idag när vi packa ur grejer ur huset i Ucklum. Jag har haft över ett år att vänja mig vid tanken på att flytta, och jag trodde jag hade vant mig helt. Vad fel jag hade, så fort jag började packa ner grejerna i mitt rum så kändes det jätte hemskt. För att inte tala om nu när det börjar bli tomt på ställen det varit fullt med saker på :/ Livet hade defenitivt kunnat va lättare ibland...
När livet är jobbig för mig så räddar jag mig genom att åka till skolan, på så vis så betyder skolan mycket för mig. Jag tycker om skolan, kanske inte alltid lektionerna men på eftermiddagarna och kvällarna är det desto roligare. Det är som en slags terapi för mig gällande problemen hemma...


En annan sak jag brukar funderar på är killar, inte särskillt ovanligt för en tonnårstjej. Men det finns mycket och tänka på gällande det ämnet, jag brukar fundera runt frågor. Som jag självklart inte kan få svar på än. Typ som:
*Vad menar han med det?
*Kan man säga att man kommit över en kille, trots att man mår bra i kroppen så fort man tänker på honom, men inte blir arg ellr sur eller nått sånt om han skaffar en annan tjej än mig?
*Kan en kille sova tillsammans med en tjej utan att ha djupa känslor?
*Är det okey att flirta med en kille som inte öppet visar att han har tjej, även om dom sover tillsammans varje natt?
Detta är några av frågorna som kommer upp i mitt huvud minst en gång om dagen...
Kolla Sagges blick ^^

RSS 2.0