Juldagen

Idag har det nog varit en av de segaste dagarna på riktigt länge. Det enda jag typ gjort har varit att sitta vid datorn och spelat harpan och läst boken jag fick i julklapp, Bläckdöd. Vilken i och för sig är väldigt bra men jag är inte på humör för att läsa. Igår så var det ju julafton, och man fick lite paket. Jag fick 700kr, en chokladask, en bok (Bläckdöd), en cd (Idol 2008), och så fick jag och jullan ett Singstar ihop, det va singstar Abba. Det va nog den bästa julklappen, boken va också bra om jag nu bara hade känt för att läsa, cdn var nog den jag tyckte minst om faktist, använder ju inte cd, lyssnar ju bara på musik ifrån datorn.
Igår kväll när vi hade öppnat alla julklappar så sjöng vi i någon timma tror jag att det va, det var i alla fall jätte kul. Nu vill jag bara ha fler olika singstar så man inte bara sjunger Abba-låtar. Men vi får se hur det blir i framtiden.

Dan före dan

Denna dagen är nog en av dom längsta på året.
Det har vart så segt idag. Mest suttit vid datan och gjort ingeting.
 Men jag och Jullan har damsugit ur bilen, vi gick även till skogen på baksidan och leta efter en liten gran. För varken hon eller jag tycker att det är någon jul utan gran.
Men vi har typ ingen plats för en julgran. Men jag och syrran hittade en liten gran.
Då kom nästa problem...
Julgransfot, vårat stora järnmonster till julgransfot är det ingen som vet vart den är och sen så e den för stor. Men pappa kom med den smarta idén att vi kan ju ta den gamla bryggeriflaskan vi har. Den va ju lagon stor i öppningen för stammen (runt 1,5-2 cm i diameter). Sen så tog vi i granen och klädde den med några få kulor och glitter, en stjärna fick vi surrat fast också. Så la vi lite julklappar under.
Det är ingen vacker gran men det är en gran.
(Kanske lägger upp en bild på den här senare, men den kommer att komma på min bilddagbok. thyrat)

Cabaré, Mamma Mua

Idag hade vi cabarén, och den blev typ färdigskriven för bara några veckor sen. Och idag hade vi föreställningen. Det gick faktiskt bättre än jag trodde att det skulle göra, fast hade vi haft en dag till att öva på så hade det gått så mycket bättre. Det var nämligen några som inte hade lärt sig sina repliker ordentligt, så dom hade papper. Det hade vart bättre utan. Men men det finns inte så mycket jag kan göra åt saken.
Jag hade en roll, skulle haft en roll plus att jag skulle vart ansvarig för ridån. Men Kungen tog han om ridån för hon hade ingen roll, den hade hon gett till någon annan. Jag spelade våran svenska/engelska lärare Therese, och va den enda som fick prata fort. Fast jag var henne fast som labratirieassitent. Det va kul, men ganska svårt att komma allt man skulle säga, eftersom jag hade en sån lång replik. Och jag kom av mig när jag tvungen att ta andnings pauser. Hahaha.
Men jag har fått en del beröm för rollen. Tant Eva sa det att nu vet dom att det iaf finns två på skolan som kan prata i både in och ut anding. Prata lite med Therese efter också, hon tyckte det va bra och att hon kände igen sig lite. Det är ju alltid nått.
Det va riktigt många skratt, och vi fick beröm för att det va en sammanhängande pjäs/musikal/cabaré. Dom sa att det va möjligt att det var den bästa någonsin. Det va riktigt kul att höra.
Men nu så känner man sig så tom, va jättenervös, och sen så är det ingen mer cabaré, inte heller någon mer estetisk val. Det känns både bra och dåligt, men det är lite samma känsla som efter Öppet hus. En tomhet som man bara känner efter att ha visat upp någonting. Lixom den känslan, att va ska man göra nu, allt känns så onödigt. Vad ska man göra nu?

Sen så är det bara 4 månader kvar till studenten. Och då är det slutet på jullovet, ett sportlov, ett påsklov och tre APU veckor inklämda under den tiden. Vill inte sluta här. Jag mår ju så mycket bättre här i Dingle än jag gör hemma, en sak är säker. Jag kommer att försöka flytta hemifrån så fort som möjligt. Kommer aldrig att palla det annars.

*Ledsen*

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så gick jag in och kolla om dom gjorde nått kul i bonne-korrdoren. Då frågade dom mig vad ambulanden gjorde här, jag hade ingen aning. Sen kom 08:an och sa vem ambulansen kom för att hämta. Då kände jag, jaha så nu har hon försökt.
Fick bekräftelse på det på lunchen. Satte mig med vännerna, fick förklarat för mig vad som hade hänt, inte allt men en stor del. Resten fick jag reda på av Line.

Jag vet att du mår dåligt och har gjort det länge, och att detta var ett rop på hjälp, vilket jag önskar av hela mitt hjärta att du får. Du är älskad av så många, vi älskar dig även om vi inte säger något, du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta precis som alla mina kompisar. <3

Förstår att ni mår dåligt av att se dom komma och hämta henne, men ni är så duktiga som orkar med. Men glöm inte för allt i världen att ni måste prata om det. Vill ni prata med mig så bara kom, jag finns här för dom som behöver mig. Ni betyder jätte mycket för mig, och jag vill inte att det ska bli samma sak med er. <3

God broke our hearts to prove he only takes the best <3<3

Funderingar #3

Nu var det ett jävla tag sen jag skrev. Men jag har inte orkat, har haft mycket att göra, även om jag inte fått så mycket gjort. Men det har igentligen inte hänt så mycket.

Vi var på Vitlycke museum i Tanum och kollade på hällristningar, lite kul tycker jag.

Jag fick köpt en ny bok, Brisingr, fortsättningen på Eragon och Den Äldste. Den var jätte bra, och det bästa är att det kommer en till, även om det från början var menat som en triologi.

Jag har även haft det skriftliga nationella provet i Svenska, det gick nog ganska bra tror jag.
Jag har pratat med Ellinor och jag känner nästan att jag börjar må lite bättre.

I lördags så var jag på Spekeröd Parken med mamma, väl där träffa jag Kalle och lite annat folk jag kände igen. Chritina blev lite paff när mamma berättade att vi skulle dit för hon trodde inte jag lyssnade på sån musik, det var nämligen Rockabillybandet The Go Getters som spelade.

Jag har även hunnit med att rida Nicco två lektioner och Wienina en gång, på två olika lektioner. Det var nämligen så att i onsdags så red vi två hästar, så vi slutade inte förän runt 20 i 5. Dom får igentligen inte hålla oss längre en 4, men men det var inte så mycket att göra åt saken.

Idag har vi haft cabaré och jag fick ta över Elins roll, så jag är inte längre ridåansvarig fast det kan hända att jag måste vara det också.

RSS 2.0