off to work

Nu ska jag snart iväg till jobbet. Har stäningen idag och eftersom det är helg börjar man då kl15. Jag fick Josefin till och ta mitt 10-19 pass imorgon, skulle seriöst inte orka med det passet + att jag skulle ha svårt att ta mig till jobbet eftsrom det är mamma som har öppningen.

Men nu måste jag byta om och sticka hare.


Riga #1

Nu är det bestämt!

Jag ska med som maskot och podbitch (någon som vet vad det betyder får gärna förklara det för mig). När Michaela, hennes bror och två an hennes vänner + en chef (tror jag han är) ska tävla i paintball i Riga. Det är långt ifrån första gången dom åker, men det är första gången jag får hänga med.

Vi åker med båt(/färja) från Stockholm kl 17.00 torsdag den 4 mars, och kommer tillbaka till Stockholm 10.00 måndag den 8 mars.

Fortsättning följer....

Scandinavium 2010

Igår var jag med mamsi och syrran på Scandinavium och Göteborg Hosre Show. Hade inte alls höga förväntningar iår, till skillnad från förra året. Och det visade sig förra året att det var jätte dåligt. Men iår var det faktist överaskande bra, mässan eller Euro Horse som den igentligen heter var riktigt bra. Även inne i Scandinavium var det bra.

Började som vanligt med Young Rider, där Karl-Jacob Ingvarsson (har jag för mig) vann. Sen var det en 1,40 klass där en Irrländare som inte vart i Göteborg på flera år vann. Gymkhanan var ju rolig som alltid, även om det inte gick lysande för Sverige. Frihetsdressyren var riktigt kul och kolla på, trots att jag såg den två gånger så fick man se två olika, precis som det ska vara. Bara för att man sett det tidigare så ska det inte vara tråkigt och likadant vilket det inte var. Vi fick även se en Clinic med Maria Gretzer och Peter Markne (stavning?) och flyinge hästar och tidigare elever. Väldigt intressant enligt mig. Det var även två större hoppklasset till, den ena vann en finska som för första gången var på Scandinavium, den andra såg inte vi för att vi var för trötta så vi åkte hem men det vann tydligen Rolf-Göran (tror jag).

På mässan köpte jag de två nyaste stallgänget på Tuva böckerna, ett par westerntyglar, en hårbortatgningsmojs (som verkligen fungerade, jag fick vara demostrationsobjekt med mina håriga ben), sen så kom man hem med lite nya strumpor som vanligt, och gratisgrejer.

 

Om jag orkar så kommer det vid ett annat tillfälle komma upp lite bilder jag tog.


Snöstorm #1

Ett sånt jäkla väder det har vart häromkring idag, och fortfarande är. Det blåser som f a n och snöar. Så när plogaren var här så tog det nog inte fullt en timma tills vägen var igensnöad igen så man inte kunde ta sig fram med bil, och nog knappt traktor.

Hästarna kom ut i ungefärlig vanlig tid idag, mamma, jag och Julia tog hand om det flestas boxar, resten tog Florence hand om. Ulrika hade fullt upp med att hjälpa Per skotta stalltaket så att inte det riskerade att ramla ihop. Vi hade tänkt ta in hästarna när det var lunchdags vid två, men de fick komma in vid ett i stället. För Mastero var påväg att göra sönder tråden, han brydde sig inte om den lilla ström som finns kvar utan hade hela halsen tryckt mot tråden. Så då tänkte vi för att Per skulle slippa laga stängslet också, så fick hästarna komma in tidigt. Och det var ingen som klagade jag lovar, hade dom kunnt hade dom sprungit in.


Per på stalltaket


Ponnyerna + Max vill in


Jag i snödrivan som täckte den större grusvägen, ca 1,5-2 timmar efter att plogaren vart där. För att få proportionerna riktigt. Julia (som tar bilden) står i motsatta kanten på vår infart, samma avstånd (ungefär) som det är från Julia till mig är det från mig till stängslet bakom mig. Det stängslet är precis vid kanten på körbanan typ.

ops

Nu var det vist jätte länge sen jag skrev. Körlektionerna gick jätte bra, likaså halkan och riskettan som jag nu är klar med.

Bilen jag körde på halkan, en Toyota Urban Crusier


Jobbet är som vanligt, hyffsat mycket och göra och lika snurrigt som vanligt.

Jag har även vart en sväng i Dingle. Fick hälsat på några av mina väner, de som inte hade apu. Och så hälsade jag på några av lärarna. Var även nere en halvdag på Stärken, härligt att få träffa de lärare och personal som jobbar där, och självklart hästarna.

RSS 2.0